Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Proiectul pentru înființarea unui cămin de bătrâni a trecut de prima evaluare

Agenția de Dezvoltare Sud – Est Brăila a aprobat la prima evaluare făcută proiectul depus de Primăria Dumitrești pentru înființarea unui cămin destinat persoanelor vârstnice din comună. Autoritățile locale au solicitat finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, pentru că este vorba de o investiție cu o valoare mare, care nu poate fi suportată din bugetul local.

”Noi sperăm ca în vara acestui an să semnăm contractul de finanțare. Prin intermediul acestui proiect vom realiza trei obiective importante. În primul rând, vom asigura condiții de viață mai bune pentru persoanele în vârstă, care au nevoie de ajutor. De asemenea, vom crea locuri de muncă pentru locuitorii comunei. Nu în ultimul rând, datorită acestui proiect vom salva de la degradare clădirea în care a funcționat casa de copii din Dumitrești”, a arătat primarul Petrică Dogaru.

Proiectul autorităților locale prevede înființarea unei cantine sociale, a unui centru pentru îngrijirea bolnavilor și un centru de zi. Primăria Dumitrești a primit anul trecut aprobarea Ministerului Muncii pentru a fi furnizor de servicii sociale, una dintre condițiile pentru ca această investiție să funcționeze. Proiectul a fost depus la finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, care oferă fonduri cu destinație socială prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Clădirea destinată proiectului a fost construită în anul 1935 și a avut mai multe destinații în decursul timpului. Aici au funcționat Liceul Teoretic Dumitrești, casa de copii, dar și Primăria Dumitrești.

 

Sari la conținut