Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Proiectul de asfaltare a 5,5 km de drumuri va începe în curând

Compania Națională de Investiții (CNI) va începe în curând asfaltarea a 5,5 km de drumuri din comună. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în decembrie 2018, iar firma care a obținut contractul a venit recent în Dumitrești și a făcut organizarea de șantier. 

”Lucrările de asfaltare vor începe în curând. Drumurile care vor fi modernizate de CNI sunt în satele Dumitreștii de Sus, Dumitrești Centru, Roșcari, Biceștii de Sus și Biceștii de Jos. Prin acest proiect continuăm planul de a asfalta cele mai importante drumuri din satele comunei, pentru a îmbunătăți condițiile de trafic. Comuna Dumitrești are una dintre cele mai mari rețele de drumuri locale și nu le putem moderniza pe toate. Putem însă să asfaltăm drumurile cele mai circulate și după aceea vom putea să le întreținem mult mai ușor pe celelalte”, a declarat primarul Petrică Dogaru.

Lucrările vor fi realizate de  SC Beny Alex SRL din Satu Mare, care a câștigat licitația organizată de CNI alături de SC Bridge Construct SRL, o firmă de proiectări. În comună a mai fost realizat un proiect important în domeniul infrastructurii, prin care s-au modernizat 7,5 km de drumuri, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

În afară de proiectul CNI, Primăria va asfalta 600 de metri de drum în satul Găloești. Finanțarea este asigurată cu fonduri europene obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Valea Râmnicului. Autoritățile locale trebuie să stabilească acum firma care va realiza această investiție.

Sari la conținut