Primarul Petrică Dogaru a fost premiat pentru activitatea în administrație la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România

Primarul comunei Dumitrești, Petrică Dogaru, participă în această perioadă la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR), alături de alți primari din Vrancea. Cel mai important eveniment al asociației care reprezintă primarii din mediul rural se află la a XXI-a ediție și a început pe 18 februarie, la București. Lucrările vor dura până pe data 21 februarie.

Primarul Petrică Dogaru a primit luni, 19 februarie, două distincții pentru activitatea desfășurată la conducerea administrației locale din Dumitrești. Reprezentanții ACoR i-au acordat edilului titlul ”Primar de 5 stele”. Diploma se acordă primarilor care au mai multe mandate obținute în fruntea comunităților locale și s-au remarcat prin realizările pe care le-au avut.

O altă distincție primită de primarul Petrică Dogaru este o diplomă de excelență în administrația publică acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice ”pentru  activitatea desfășurată în administrația publică și contribuția la dezvoltare durabilă”. Diploma i-a fost acordată chiar de către viceprim – ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a participat la întâlnirea primarilor din toată țara.

La Asociația Generală a ACoR a participat, luni, primul ministru Viorica Dăncilă, care a afirmat că unul dintre obiectivele guvernului pe care îl conduce este reducerea decalajului dintre comune și orașe cu 15% până în anul 2020. Un aport esențial îl va avea etapa a doua a Programului Național de  Dezvoltare Locală (PNDL). La rândul său, viceprim – ministrul Paul Stănescu le-a solicitat primarilor prezenți să se implice în găsirea unei formule de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale.

Categorii: Știri

Etichete: ,,,,,

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support