Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Primăria Dumitrești a obținut autorizația de furnizor de servicii sociale

Autoritățile locale lucrează la proiectul înființării căminului pentru persoanele în vârstă din comună, care va funcționa în clădirea fostei case de copii din comună. Pentru aceasta, Ministerul Muncii a aprobat solicitarea Primăriei Dumitrești de a fi autorizată ca furnizori de servicii sociale.

 

Aceasta este una dintre condițiile necesare pentru a putea solicita fonduri europene pentru realizarea investiției. În această perioadă se lucrează la expertizarea clădirii fostei case de copii, care are nevoie de lucrări de reabilitare și modernizare, precum și la cererea de finanțare. 

 

Proiectul va fi depus la finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, care oferă fonduri cu destinație socială prin Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă până pe 29 august 2017. Proiectul autorităților locale prevede înființarea unei cantine sociale, a unui centru pentru îngrijirea bolnavilor și un centru de zi.

Sari la conținut