Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Primăria a depus documentația pentru investiții la Ministerul Dezvoltării

Primăria a depus documentația pentru apă și canalizare la Ministerul Dezvoltări Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în luna octombrie. Realizarea celor două investiții a fost aprobată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în luna iulie. După aceea, autoritățile locale au fost trebuit să facă proiectele tehnice pentru investiții și să obțină toate aprobările și avizele de la instituțiile abilitate.

Termenul limită de depunere a documentațiilor a fost 31 octombrie. Pentru comuna Dumitrești, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de 6,6 milioane lei pentru realizarea unui sistem de apă și canalizare în satele Biceștii de Sus și Roșcari. Realizarea investiției presupune captarea sursei de apă, realizarea unei stații de tratare, distribuție, stație de epurare și rețele canalizare.

”Am depus documentele solicitate la Ministerul Dezvoltării și așteptăm să fim chemați pentru semnarea contractului de finanțare. Documentația a fost depusă în termen și dacă ni se vor mai solicite documente suplimentare nu va nicio problemă. Așteptăm să fim chemați la Ministerul Dezvoltarea, pentru semnarea contractului de finanțare”, a declarat primarul Petrică Dogaru.

Cele două sate au fost alese pentru că sursa de apă se află la suprafață și este ușor de captat și de distribuit. După semnarea contractului de finanțare, urmează demararea licitației și se selectarea constructorului care va realiza investiția.

Sari la conținut