Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Oamenii s-au distrat și pe ploaie la ”Ziua comunei Dumitrești”

Vremea mai puțin favorabilă nu i-a împiedicat pe locuitorii comunei și din localitățile învecinate să vină în număr mare la ”Ziua comunei Dumitrești”. Evenimentul a fost organizat pe 22 iulie, pe stadionul din comună, unde s-au adunat cei care au vrut să îi vadă pe artiștii invitați, precum și comercianții care au întreținut voia bună. Peste 1000 de persoane au participat la ziua comunei, un eveniment cu tradiție pe Valea Rîmnicului, la care oamenii vin să se distreze, dar și să se întâlnească și să socializeze. Pe scenă au urcat mai întâi ansamblurile de dans și muzică populară din comunele din zonă. Printre acestea s-a aflat și Ansamblul ”Sânzienele” din Dumitrești, care s-a remarcat în ultimii ani prin prestațiile pe care le-a avut la festivalurile la care a participat. Dansatorii și cântăreții Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”, condus de îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Murgoci, au încins atmosfera cu programul artistic pe care l-au pregătit pentru eveniment. În cadrul spectacolului a cântat și formația Cucu, din Râmnicu Sărat, care este cunoscută și apreciată în zonă. Cap de afiș al evenimentului a fost cântărețul de muzică de petrecere Nicu Paleru, invitat din nou la Dumitrești, după ce a făcut o impresie deosebită în anul 2016.

 ”Ziua comunei a fost un eveniment reușit, chiar dacă ploaia a redus numărul participanților. Am organizat un spectacol frumos, cu artiști apreciați la noi, iar oamenii s-au simțit bine. Le mulțumesc tuturor locuitorilor comunei care au fost alături de noi și au participat la ziua comunei”, a transmis primarul Petrică Dogaru.

 

Invitați importanți la ziua comunei

În deschiderea spectacolului de la Dumitrești, pe scenă au urcat primarul Petrică Dogaru, viceprimarul Marius Bodoc, consilieri locali, primari din localitățile învecinate, dar și Dănuț Cristian, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, care a ținut să fie alături de autoritățile locale la eveniment, la fel ca anul trecut.

„Dragi cetățeni ai comunei Dumitrești, mă simt onorat să salut prezența dumneavoastră la ziua comunei Dumitrești. Celor care din diverse motive nu au putut fi azi alături de noi, și în mod special celor care lucrează pe alte meleaguri, în alte țări, le transmit un gând frumos, prețuirea și respectul nostru pentru tot ce fac acolo, pentru rezultate și meritele obținute, pentru sacrificiul pe care îl fac și știu că ei sunt cu gândul acasă în fiecare zi. Astăzi, când e și ziua comunei, foarte mulți dintre cei plecați, se gândesc la sărbătoarea comunei noastre. Le mulțumesc pentru că nu au uitat niciodată de unde sunt, nu au uitat de marea familie a dumitreștenilor, nu au uitat de comuna Dumitrești, părinții și copiii lor. Totodată, vreau să salut prezența reprezentanților conducerii Consiliului Județean Vrancea, a celor care ne ajută să realizăm proiectele comunei noastre, acele proiecte care ne fac viața mai ușoară și mai frumoasă“, a spus primarul Petrică Dogaru.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean a felicitat autoritățile locale

Dănuț Cristian, vicepreședintele Consiliului Județean, a felicitat autoritățile locale pentru organizarea zilei comunei. Oficialul a fost prezent și anul trecut la evenimentul de la Dumitrești.

„Mă bucur să mă reîntorc la Dumitrești. Am știut tot drumul că indiferent de condițiile meteorologice, oamenii vor fi aici, se vor bucura de această zi și într-adevăr, așa a fost. Domnule primar, vă felicit pe dumneavoastră, pe echipa dumneavoastră pentru organizarea acestui eveniment. Avem certitudinea că în continuare veți păstra tradițiile române, tradițiile vrâncene, una dintre prioritățile județului Vrancea. Petrecere plăcută, minunată în continuare. Este ziua dumneavoastră! Bucurați-vă și la mulți ani!“, a spus Dănuț Cristian.

 

Nicu Paleru a venit cu un program nou de cântece la Dumitrești

Și artistul Nicu Paleru a ținut să le spună câteva cuvinte locuitorilor comunei și invitaților din alte părți, care au ținut să fie prezenți la recitalul susținut de el chiar dacă a plouat.

”Și data trecută când am cântat aici, la Dumitrești, au fost tot atât de mulți oameni prezenți la ziua comunei. Le mulțumesc și celor de atunci, dar și celor care sunt alături de noi acum, deși ploaia îi cam sperie. Ce cânt eu, adică muzica de petrecere, e specială pentru oamenii care vor să se distreze, să se simtă bine. Este o muzică mai comercială. Am proiecte multe, am venit chiar cu un program mai nou față de data trecută, deși am păstrat hiturile cunoscute de majoritatea. Eu în permanență pregătesc câte ceva nou și frumos, rămâne doar ca omul să mă urmărească. Le urez tuturor sănătate, pentru că e cel mai important de pe lumea asta. Să aibă sănătate ei, familiile lor și să fim cu toții liniștiți în suflet, că belelele curg. Contează să vedem mereu partea plină a paharului, să trecem peste toate problemele. Mulțumesc domnului primar pentru încrederea pe care mi-a acordat-o! Sănătate multă!“, a fost mesajul artistului.

 

 

 

 

Sari la conținut