Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Începe construcția sistemului de apă și canalizare în Biceștii de Sus și Roșcari

O nouă investiție este pe punctul de a demara la Dumitrești. Este vorba de construcția unui sistem de apă și canalizare în două sate ale comunei, Biceștii de Sus și Roșcari.

”Am predat constructorului amplasamentul pentru organizarea de șantier, precum și traseele pentru amplasarea conductelor. Lucrările vor începe în curând, pentru că au fost îndeplinite toate condițiile”, a declarat primarul Petrică Dogaru.

Investiția din cele două sate este realizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Autoritățile locale au avut emoții în stabilirea unei firme care să realizeze proiectul, întrucât la această dată sunt multe investiții derulate prin PNDL și nu mai sunt mulți constructori disponibili. Contractul a fost încredințat firmei Integral SA Buzău în urma unei a  doua licitații organizată de Primăria Dumitrești, după ce prima a fost anulată pentru că un participant s-a retras, iar altul nu a depus documentația necesară în termen.

Investiția presupune captarea sursei de apă, realizarea unei stații de tratare, distribuție, stație de epurare și rețele de canalizare. Satele Biceștii de Sus și Roșcari au fost alese pentru că sursa de apă se află la suprafață și este ușor de captat și de distribuit. În vara anului trecut, autoritățile locale au realizat cu fonduri proprii o altă investiție în alimentarea cu apă, pentru locuitorii din partea de sus a satului Găloești, cu fonduri din bugetul local.

Sari la conținut