Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Căminul cultural ar putea fi terminat în două luni

Proiectul reabilitare și modernizare a căminului cultural din Dumitrești ar putea fi terminat în două luni, dacă lucrările vor decurge în mod norma. Clădirea este aproape gata la exterior, unde au mai rămas doar mici intervenții de făcut. La interior au fost finisați pereții, s-a montat centrala termică și instalația pentru încălzit, au fost instalate aparatele de aer condiționat și s-a schimbat instalația electrică.

Angajații firmei care realizează investiția au început montarea gresiei și faianței pe în băi și holuri, în timp ce în cele două săli și alte încăperi se va monta parchet. Căminul cultural are două săli pentru spectacole pentru că, datorită configurației terenului, clădirea a fost prevăzută din construcție cu un subsol foarte mare. Sala principala va avea scenă și bănci sub formă de amfiteatru. Clădirea a căpătat un aspect deosebit în urma lucrărilor și datorită combinației cu plăci din lemn la exterior.

”Modernizarea căminului cultural se va încheia în curând. Până acum s-a realizat cea mai mare parte din lucrările prevăzute în proiect și urmează amenajarea interiorului clădirii. Dumitreștiul va avea în curând o instituție de cultură care va corespunde standardelor și necesităților actuale pentru organizarea de evenimente culturale și nu numai”, a declarat primarul Petrică Dogaru.

Investiția este realizată de Compania Națională de Investiții, care a preluat obiectivul pe perioada derulării lucrărilor, urmând ca la final să predea înapoi clădirea autorităților locale.

smartcapture
Sari la conținut